San Carlo

sancarlo-1

sancarlo-2Initially the purchasers’ assignment had been the project and realization of a second swimming pool, smaller than the one already existing, but of strong emotional impact. The purpose was the enhancement and organization of new acquatic courses addressed to centre’s members, without neglecting the use of the pool by the younger students of Collegio San Carlo. Building on this assignment, and on the basis of previous experiences gained by the studio in this field, a project of total reconstruction of the fitness room, the locker room and of all the common areas was started. As the concerned area was at basement level and had a relatively small surface, the biggest problem was the lack of natural light and of space perception. Through their work the Architects aimed at creating new open spaces with strong visual impact, intervening on the already existing structures to create wider openings that would allow a visual interpenetration between the swimming pool, the corridor and the fitness and break areas. To this purpose, materials, colours and furniture of strong aesthetic and functional value were employed.

sancarlo-3  sancarlo-4

11 02